Състезателите по спортна гимнастика със синдром на Даун Емилиян Костадинов

...
Състезателите по спортна гимнастика със синдром на Даун Емилиян Костадинов
Коментари Харесай

Професионална подготовка за гимнастиците ни със синдром на Даун

Състезателите по спортна гимнастика със синдром на Даун Емилиян Костадинов и Пламен Георгиев към този момент ще се приготвят професионално в Национална спортна зала „ Раковски “.

Това стана допустимо след подписаното партньорство сред Българската федерация по гимнастика и Федерацията за приспособена физическа активност в България в лицето на олимпийския вицешампион Красимир Дунев и на Слав Петков, осведоми страницата на централата по гимнастика във Facebook.

Треньори на двамата спортисти ще са лекар Здравко Куртев – учител в Национална спортна академия „ Васил Левски “, интернационален арбитър и от някогашният играч, а в този момент треньор Даниел Алексиев.

Партньорството на FAPA Bulgaria с Българска федерация по гимнастика дава опция на първите български гимнастици със синдром на Даун Емилиян Костадинов и Пламен Грозданов да получат своята професионална подготовка в Национална спортна зала Раковски в София.

Емилиян Костадинов е финалист на земя (6-о място) и на прескок (5-о място) на международното състезание по спортна гимнастика за деца със синдром на Даун, което се организира в Италия предходната година. В същия шампионат Радена Ангелова пък завоюва бронзов орден във финала на а смесена успоредка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР