Състезанията от Формула 1 в Маями и Остин са донесли

...
Състезанията от Формула 1 в Маями и Остин са донесли
Коментари Харесай

Състезанията на Формула 1 в Маями и Остин са донесли близо 1 млрд. долара на американската икономика


Състезанията от Формула 1 в Маями и Остин са донесли на американската стопанска система близо 1 милиард $, сочат първичните прогнози на специалисти. Надпреварите бяха белязани от огромен интерес, като Маями дебютира като кръг в шампионата през май, а надпреварата в Тексас мина през уикенда.

Състезанието на пистата в Остин през уикенда беше белязано от връх по посещаемост - 440 хиляди фенове. Това прави конкуренцията въобще една от най-посетените в историята на Формула 1. За дните на спортния уикенд са регистрирани 434 милиона $ директни разноски в Остин в допълнение към 189 милиона $ непреки разноски за локални компании. Към тях се прибавят и 349 милиона $ за надпреварата в Маями през май.

Прогнозите са резултатът от Формула 1 върху стопанската система на Съединени американски щати през 2023 година да бъде близо 1.5 милиарда $. Тогава в шампионата влиза и Лас Вегас. В същото време стана ясно, че концепцията Ню Йорк да одобри съревнование във Формула 1 не е напълно загърбена. В последните седмици се заприказва все по-упорито, че има интерес и е изцяло допустимо един от най-големите градове в света да семейства на конкуренцията.

Още спортни вести вижте въъв видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР