Състезанието TUES BattleBots бе излъчено на живо в YouTubeУчениците в

...
Състезанието TUES BattleBots бе излъчено на живо в YouTubeУчениците в
Коментари Харесай

Ученици от ТУЕС в зрелищна битка с роботи

Състезанието „ TUES BattleBots ” бе излъчено онлайн в YouTube

Учениците в ТУЕС са създали роботите в границите на курсови планове (снимка: ТУЕС)

Първа по рода си у нас борба сред роботи, основани и ръководени от възпитаници, провежда Технологично учебно заведение „ Електронни системи ” (ТУЕС) към Технически университет – София предходната събота.

12 бойни робота премериха сили в надпреварата „ TUES BattleBots ”. Инициативата е на 11-класниците в учебното заведение и техния учител маг. инж. Росен Витанов и се осъществя с поддръжката на Асоциация на приключилите ТУЕС.

Роботите в TUES BattleBots са курсови планове, разработвани в продължение на 8 месеца по предмета Компютърни архитектури в ТУЕС, воден от маг. инж. Витанов, също ученик на учебното заведение.

12 бойни робота премериха сили в надпреварата „ TUES BattleBots ” (снимка: ТУЕС)

В борбите се включиха 30 възпитаници, разпределени в 12 тима. Създадените от тях роботи варираха сред 5 и 25 кг и се съревноваваха с разнородни оръжия: въртящи се барабани, бургии, спинери и рампи, целящи да преобърнат съперника.

За сигурността на феновете бе построена специфична, обезопасена бойна сцена, в която се организираха зрелищните конфликти. Всичко бе излъчено онлайн в YouTube, с помощта на сътрудниците на събитието от init Lab, а гостите на TUES Reunion следиха от близко развоя на борбата.

Обратната връзка от гостите бе повече от позитивна и организационният екип на TUES BattleBots възнамерява последващи издания.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР