Състезанието бе по повод 30-годишния юбилей на технологичното училищеОтборът Кокобе

...
Състезанието бе по повод 30-годишния юбилей на технологичното училищеОтборът Кокобе
Коментари Харесай

Проекти с машинно обучение печелят хакатона на ТУЕС

Състезанието бе във връзка 30-годишния празник на софтуерното учебно заведение

Отборът Кокобе сграбчи първа премия в хакатона Hack 30xTUES със програмен продукт, ползващ машинно самообразование

Приложение за съкращаване на текст, употребяващо невронни мрежи и машинно самообразование, завоюва огромната премия на ученическия хакатон в Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ (ТУЕС) към Технически университет – София.

Софтуерът е създаден от Телерик Арсов, Ивона Мирчева, Владислав Георгиев, Мартин Дацев и Петър Милев, възпитаници от 11Б клас на ТУЕС. Отборът им Кокобе взе и специфичната премия на TelebidPro с опция за стаж и менторство.

Друг план, основан на машинно самообразование, завоюва второто място в хакатона – приложение за чатбот на историческа тематика, което предлага обобщение на текстове по дадена тематика, по отношение на ползите на ползвателите. То е създадено от деветокласниците в ТУЕС от тим Old and Bald – Георги Любенов, Виктор Велев, Антон Янчев и Самуил Георгиев.

Третата премия е за план за игрална подпора, която беше демонстрирана пред журито от тим IDK – Михаил Кирилов, Петър Николов, Денис Бързанов, Тони Пеловски, Стефан Стефанов от 10Б клас на ТУЕС.
още по тематиката
В четвъртото издание на тридневния училищен хакатон Hack 30xTUES участваха 45 тима с възпитаници от 8-ми до 12-ти клас. Те сътвориха софтуерни и хардуерни планове по тематики, свързани с 30-годишния празник на софтуерното учебно заведение.

Пред журито бяха показани планове на просветителни игри, свързани с историята и предишното, нови версии на типичен електронни игри, просветителни платформи с разнообразни функционалности, приложения за връзка сред компании и възпитаници за набиране на стажанти, текстообработващи приложения и принадлежности, платформи за витруална обиколка на учебното заведение, както и разнообразни занимателни игри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР