Състав на Окръжния съд във Враца потвърди постановената от Районен

...
Състав на Окръжния съд във Враца потвърди постановената от Районен
Коментари Харесай

Шест години затвор за задържания за смъртта на 8-годишното дете в Мездра

Състав на Окръжния съд във Враца удостовери постановената от Районен съд - Мездра присъда от шест години " отнемане от независимост " за Д.Й. от Мездра, който е приет за отговорен, че съхранявал законно притежавано огнестрелно оръжие в нарушаване на закона, което е довело до гибелта на малолетно дете, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Врачанският областен съд е приел за открита фактическата конюнктура, възприета от първоинстанционния съд и изложена в обвинителния акт, се прецизира в известието. В претекстовете на съда не е признато, че Районен съд - Мездра е позволил значително процесуално нарушаване, както твърди отбраната на подсъдимия. Съдът е приел за безпричинно и другото недоволство на отбраната за неправилна подготовка на осъщественото закононарушение, като изключително тежък случай. Не са възприети и недоволствата на поверениците на наследниците на убитото малолетно дете, че постановената присъда на първа инстанция е очевидно несправедлива.

Съдът е приел като основателно възражението на отбраната на подсъдимия против присъденото обезщетение за гибелта на осемгодишното момче, като го е понижил на половина, допълват в известието. Решението на Врачанския областен съд е дефинитивно.

Решението на Окръжен съд - Враца е постановено след наново съвещание по импортираните тъжби против присъда на Районен съд - Мездра поради кончината на арбитър от предходния състав на въззивния съд. Присъдата на съда в Мездра постановяваше след редукция шест години затвор при общ режим на изтърпяване, за Д.Й., който бе упрекнат, че е държал четири пушки и муниции за тях в нарушаване на закона за оръжията и взривните субстанции. Това е довело до гибелта на малолетното момче на 8 януари т.г., като деецът, направил изстрела, не е желал и не е допускал това, тъй като също е невръстен. Случаят е дипломиран като изключително тежък от обвиняването и това е прието и от втората правосъдна инстанция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР