Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди мярката за неотклонение

...
Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Циганинът Делчо остава в килия за зверски побой над пенсионер

Състав на Окръжния съд в Хасково удостовери мярката за неотклонение " задържане под стража " по отношение на юноша, пребил грубо 67-годишен мъж в димитровградското село Странско. Предполагаемият създател на закононарушението Делчо Димитров (18 г.) към този момент получи най-тежкия прийом за процесуална насила от Районния съд в Димитровград, само че през днешния ден го апелира.

Както Българска телеграфна агенция заяви, на втори април Димитров и негов невръстен другар гостували в дома на Филчо Филев. Избухнал неоснователен скандал, при който Димитров нанесъл побой на домакина, който по-късно е признат с заплаха за живота в хасковската болница, а през вчерашния ден е умрял, стана известно на делото.

Сега следва прокуратурата вероятно да преквалифицира обвиняването от " причиняване на междинна телесна щета " в " ликвидиране " след съдебномедицинска експертиза, която да откри възможна причинно-следствена връзка сред побоя и настъпилата гибел, разясниха от държавното обвиняване.

Съдът взе под внимание обременено правосъдно минало на обвинения, сочещо висока степен на социална заплаха. В поддръжка е и събитието, че закононарушението, за което е притеглен, е осъществено при изискванията на повторност. Относно заплахата обвиненият да се укрие са и събраните данни, че той не е трудово зает и е с неустановено трайно местоживеене, както и това, че действието е осъществено в изпитателния период, са други от претекстовете на съда.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР