Също като нас хората, така и котките много лесно развиват

...
Също като нас хората, така и котките много лесно развиват
Коментари Харесай

Как да се грижите за устната хигиена на вашата котка?

Също като нас хората, по този начин и котките доста елементарно развиват зъбен камък, гингивити и пародонтоза.

Ето за какво поддържането на изрядна джука хигиена на вашата котка е от значително значение и не трябва да бъде подценявано.

Котешките зъби и уста имат потребност от постоянно разчистване, с цел да се отстранен зъбната плака и бактериите. Така се предотвратява натрупването на зъбен камък и се понижава количеството нездравословни бактерии, които могат да преминат към венците.

Зъболекарските процедури, осъществени от ветеринарни лекари, са много скъпи, защото в множеството случаи котката би трябвало да бъде сложена под цялостна анестезия, която коства не малко пари.

За благополучие, можете да се грижите за устната хигиена на вашия домакински любим и от у дома, което ще ви спести средства.

Миенето на зъбите с четка е най-ефективният способ за разчистване на котешките зъби. Специалистите предлагат да привикнете котката си към процедурата до момента в който е още дребна, само че не е невероятно да научите на това и котки в по-зряла възраст.

Изисква се време, самообладание и поредност, до момента в който последователно свикне с метода. Може да отнеме няколко седмици, само че с времето котката ще стартира да приема процеса за нещо обикновено и като част от всекидневието й.

Все отново бъдете внимателни и в случай че усетите, че котката е нападателна или склонна да ви ухапе, по-добре прекъснете образованието за известно време.

В профилираните зоомагазини и ветеринарните аптеки се оферират особено основани за котки четки и пасти за зъби, с най-разнообразни усети - на черен дроб, морски блага, птици и доста други.

 котка с чудесно дентално здраве

Изберете най-подходящата за вашата котка, като може да й предложите няколко разнообразни, до момента в който откриете коя й подхожда най-вече. Запомнете, в никакъв случай не използвайте човешка паста за зъби – тя ще разстрои стомаха, а флуорът може да бъде отровен.

В първите няколко опита се пробвайте да отпуснете и предразположите домашния си любим. Не проявявайте неучтивост и не бъдете прекомерно настоятелни, с цел да не го травмирате.

Започнете, като на върха на пръста си поставите малко количество от към този момент определената желана паста за зъби и го натъркайте над горните кучешки зъби на вашата котка.

Всеки идващ ден последователно увеличавайте количеството на пастата до мечтаното. След като са минали няколко дни, запознайте котката си с четката за зъби.

Нанесете малко количество от пастата върху четката и оставете котката да ближе лека-полека. След прочут интервал от време, като усетите, че тя не се опасява от четката, започнете да търкате и миете зъбите й.

Грижата за устата и зъбите на вашата котка може да бъде нелека задача, само че това е извънредно значимо за денталното здраве на котката и не трябва да се пропуща. А в случай че още си нямате котенце, разгледайте нашите разгласи за котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР