Същински ад днес е преминаването на граничния пункт с Гърция

...
Същински ад днес е преминаването на граничния пункт с Гърция
Коментари Харесай

Ад на Кулата! Чака се по 4 часа, за да преминеш границата с Гърция

Същински пъкъл през днешния ден е прекосяването на граничния пункт с Гърция - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", сигнализираха читатели на Lupa.bg. Гражданите са чакали сред 3 и 4 часа, с цел да преминат границата с колите си. Проверките са двупосочни - и от страна на Гърция, и от страна на българските гласоподаватели.

" От 3 следобяд съм на опашката, а минах едвам към 17,30 часа. Два часа и половина чакахме, а колите не бяха чак толкоз доста. Наши другари пък тръгнали на обяд и са чакали близо 4 часа ", описа пред Lupa.bg столичанина Христо Димитров, който има апартамент в Аспровалта и постоянно върви там.

Абсолютно всички пасажери и коли били подробно проверявани, и обработката на една кола отнемала по 5-6 минути. Работили единствено две гишета, вместо 3 или 4.

Официалната причина за забавянето, която митничарите акцентират, е че в събота вечерта е блокирала системата за граничен надзор. Според по-конспиративно настроените наши сънародници обаче повода е друга - да се саботира интензивността за изборите в София и Благоевград.

" Знае се, че хората, които вървят постоянно до Гърция и имат парцели там, са предомно гласоподаватели на ПП-ДБ. Явно задачата е да се усложни оптимално прибирането им и да се саботира изборния развой ", декларира източник на Lupa.bg. Неофициално един от митничарите споделил на пасажер, че получили указания " от високо място " да ревизират доста подробно всеки автомобил и рейс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР