САЩ заявиха, че ще се опитат да отстранят Иран от

...
САЩ заявиха, че ще се опитат да отстранят Иран от
Коментари Харесай

В предизборна реч Байдън обеща да освободи Иран

САЩ обявиха, че ще се опитат да отстранят Иран от състава на 45-членната Комисия на Организация на обединените нации за ситуацията на дамите

Президентът на САЩ Джо Байдън вчера се зарече да " освободи " Иран и съобщи, че стачкуващите, които работят против държавното управление на страната, скоро ще съумеят да се освободят, съобщи Ройтерс, представена от .

" Не се тормозете, ние ще освободим Иран. Те ще се освободят напълно скоро ", сподели Байдън по време на обширна тирада в границите на акцията в Калифорния, до момента в който в близост се стичаха десетки стачкуващи с плакати в поддръжка на иранските протестиращи.

Байдън не обясни казаното от него и не посочи какви спомагателни дейности ще предприеме по време на изявлението си в лицей покрай Сан Диего.

Съветът за национална сигурност на Белия дом не отговори незабавно на молбата за коментар.

Продължаващите към този момент седем седмици демонстрации в Иран бяха разпалени от гибелта на 22-годишната Махса Амини, арестувана от иранската нравствена полиция.

Протестите, провокирани от гибелта на Амини на 16 септември, демонстрираха непокорството на доста млади иранци, които оспорват властта на ръководещото духовенство, и превъзмогване на страха, който задушаваше инакомислието след Ислямската гражданска война от 1979 година.

В сряда Съединените щати обявиха, че ще се опитат да отстранят Иран от състава на 45-членната Комисия на Организация на обединените нации за ситуацията на дамите (CSW) поради отричането на правата на дамите от страна на държавното управление и бруталните репресиите против митингите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР