САЩ все още не са взели окончателно решение за Нов

...
САЩ все още не са взели окончателно решение за Нов
Коментари Харесай

САЩ тласкат света към безконтролна въоръжена надпревара, предупреди Москва

САЩ към момента не са взели дефинитивно решение за Нов СТАРТ и Договора за очистване на ракетите със междинен обхват. Това заяви посланикът на Русия в Съединени американски щати Анатолий Антонов, представен от съветски медии.

" Русия прави всичко допустимо да ангажира американските сътрудници в професионален разговор за разискване на терзанията на двете страни и да уреди взаимните претенции в сходство с процедурите, планувани в контракта ", акцентира Антонов.

Той предизвести, че подхванатият от Вашингтон курс към разтрошаване на архитектурата от съглашения за разоръжаване и стратегическа непоклатимост отслабва интернационалната сигурност и дава независимост за отприщване на неконтролируема въоръжена конкуренция.

Съединени американски щати излязоха с ултиматум, че в случай че до 60 дни Москва не спре да нарушава контракта, Вашингтон ще напусне съглашението. Кремъл отхвърля обвиняванията.

Договорът за очистване на ракетите със междинен обхват е подписан през 1987 година от президентите на Съединени американски щати Роналд Рейгън и последния руски водач Михаил Горбачов. Договорът от 1987 година лимитира производството, потреблението и съхраняването на балистични ракети с наземно базиране със междинен (от 1000 до 5500 километра) и дребен обсег (от 500 до 1000 километра).

Договорът за ограничение на стратегическите настъпателни оръжия - Нов СТАРТ - е подписан сред Вашингтон и Москва през 2010 година и влиза в действие през февруари 2011 година В него е заложено двете страни да не имат повече от 700 разгърнати междуконтинентални балистични ракети, основани на подводници и на бомбардировачи балистични ракети, както и не повече от 1 550 бойни глави и 800 разгърнати и неразгърнати установки. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР