САЩ внесоха днес иск срещу Китай в Световната търговска организация

...
САЩ внесоха днес иск срещу Китай в Световната търговска организация
Коментари Харесай

САЩ внесоха иск срещу Китай в СТО

САЩ внесоха през днешния ден иск против Китай в Световната комерсиална организация (СТО), като част от ограниченията, оповестени от американския президент Доналд Тръмп против хипотетичната кражба на интелектуална благосъстоятелност от Пекин, съобщи Ройтерс.

Снощи Тръмп подписа предписание за обмитяване на китайски артикули на стойност до 60 милиарда $, само че това може да се случи след 30-дневен интервал на съвещания, който стартира с публикуването на лист със засегнатите артикули.

Искът в СТО бе предстоящ, защото митата се постановат съгласно американски закон, който изисква по едно и също време с това да бъде стартирано дело в комерсиалната организация.

Пекин, който отхвърля изказванията на Тръмп, съобщи, че е подготвен на ответни ограничения против американския импорт.

Китай наподобява нарушава разпоредбите на СТО като не признава съществени патентни права на задгранични притежатели на патенти, в това число американски компании, главните патентни права да спрат китайски компании да употребява съответната технология, откакто е завършил лицензионният контракт, уточни в известие службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати.

Според Съединени американски щати Пекин също по този начин нарушава разпоредбите на СТО, като обвързва фирмите със наложителни, само че неподходящи договорни условия, които са дискриминационни и по-неизгодни за вносната задгранична технология.

Китай разгласи, че възнамерява да наложи мита върху американски импорт на стойност до 3 милиарда $ в отговор на митата на Съединени американски щати.

Представителят на Китай в СТО уточни пред Ройтерс, че Пекин е подготвен за тази американска мярка и ще я апелира в СТО.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР