САЩ въведоха вчера визови ограничения срещу деветима представители на кубинските

...
САЩ въведоха вчера визови ограничения срещу деветима представители на кубинските
Коментари Харесай

САЩ въведоха визови ограничения срещу деветима кубинци от елита

САЩ вкараха през вчерашния ден визови ограничавания против деветима представители на кубинските власт по отношение на репресиите на държавното управление на Куба против стачкуващи предишния месец, съобщи Ройтерс, като се базира на американския държавен секретар Антъни Блинкън.
Още по темата
Държавният секретар на Съединени американски щати упрекна кубинските представители, измежду които има високопоставени членове на кубинското вътрешно министерство и на въоръжените сили на Куба, че са виновни за опитите да бъде заглъхнал гласът на кубинския народ чрез репресии и несправедливи арестувания.

" През дните преди 15 ноември кубинският режим репресира деятели благодарение на спонсорирани от държавното управление банди, принуди публицисти и членове на опозицията да си седят вкъщи, лиши публицисти от акредитация, с цел да потисне свободата на пресата, и прибегна до случайни арестувания на кубински жители, които се опитваха да показват спокойно ", посочи Блинкън.

Хората, против които бяха въведени ограничавания, " действаха за да лишат кубинците от правата им на свободно изложение и на спокойно събиране ", сподели още държавният секретар на Съединени американски щати.

Планираната за 15 ноември проява в Куба бе осуетена, откакто множеството дисиденти избраха да си останат вкъщи, с цел да не бъдат застигнати от репресиите на комунистическия режим, отбелязва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР