САЩ трябва да обмислят как да отстранят от власт беларуския

...
САЩ трябва да обмислят как да отстранят от власт беларуския
Коментари Харесай

Джон Болтън: САЩ да намерят вила на Ривиерата за Лукашенко и да го отстранят от власт

САЩ би трябвало да обмислят по какъв начин да отстранят от власт беларуския президент Александър Лукашенко, с цел да попречат на Русия да си върне цялостен надзор над някогашната руска република. Това съобщи пред Си Ен Би Си Джон Болтън - някогашният консултант по националната сигурност на Доналд Тръмп.

Според него един от разновидностите, който би трябвало да бъде преразгледан от администрацията на Джо Байдън, е намиране на „ хубава вила на Ривиерата “ за властническия водач на Беларус.

Коментарът на Болтън идва в миг, в който Европейския съюз уголемява глобите против Беларус в отговор мигрантската рецесия по границата с Полша, за която Брюксел упреква Лукашенко.

Хиляди мигранти, главно от Сирия, Йемен и Ирак, се намират на границата сред двете европейски страни от няколко седмици при температури близки до нулата.

„ Мисля, че всички допуснахме неточност, обръщайки прекомерно огромно внимание на репресиите на Лукашенко против демонстрациите на опозицията и желанието им за представително държавно управление в Беларус, без да споделям, че има нещо, което да оправдава дейностите на Лукашеноко “, разяснява Болтън.

„ Опасността е в това, че в случай че опозицията продължава с митингите и Лукашенко не може да резервира самичък властническото си държавно управление в Беларус, План Б е да изиска помощ от руснаците. След като това се случи хората в Беларус може в никакъв случай да не получат опцията да имат свободно държавно управление. Затова считам, че тактиката ни би трябвало да се върти към това по какъв начин да в профил Лукашенко от властта и да му намерим добра вила на Ривиерата, или нещо сходно. Това е нещо, върху което би трябвало да помислим, преди той да предложения Русия, тъй като не мисля, че по-късно те ще изоставен “, добави той.

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи по-рано, че не търси ескалация в двустранните връзки с Беларус и прикани Лукашенко да приключи репресиите против членове на гражданското общество и медиите.

Белият дом също прикани управляващите в Беларус да проведат свободни и почтени избори под интернационално наблюдаване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР