САЩ ще продадат на Украйна четири модерни дрона MQ-1C Gray

...
САЩ ще продадат на Украйна четири модерни дрона MQ-1C Gray
Коментари Харесай

САЩ продават на Киев модерни дронове Сив орел, въоръжени с ракети Адски огън

САЩ ще продадат на Украйна четири съвременни дрона MQ-1C Gray Eagle ( " Сив орел " ), които могат да бъдат въоръжени с ракети Hellfire ( " Адски огън " ).

Това написа организация Ройтерс, като се базира на три осведомени източника, предава УНИАН.

В момента украинската войска употребява няколко вида по-малки безпилотници с дребен радиус на деяние.

MQ-1C е много по-голям дрон с оптималната товароподемност три пъти по огромна от тази на турския Bayraktar-TB2, по-голям обхват и резистентност.

Gray Eagle може да лети самостоятелно 30 часа според от дилемите и да събира голям размер данни за разследващи цели.

Този безпилотник е армейска версия на по-известния Predator ( " Хищник " ), който може да носи до осем мощни ракети Hellfire.

Продажбата на дроновете, създадени от компанията General Atomics, обаче може да бъде блокирана от Конгрессом, а също по този начин съществува риск от смяна в политиката на Съединени американски щати, което може да провали проектите, отбелязва УНИАН.

Както към този момент бе обявено, президентът Джо Байдън разгласи на 1 юни одобряването на нов пакет оръжия за Украйна, в това число високоточни мобилни ракетни системи HIMARS, които могат да поразяват цели на разстояние до 80 километра.

Ракетите Hellfire ( " Адски огън " )

Hellfire съставляват високоточни ракети вид " въздух-земя ", в началото основани като оръжие против бронирана техника, само че по-късните модели са модифицирани за потребление за прецизни удари с дронове по всевъзможни цели.

Ракетите могат да бъдат изстрелвани от въздушни, морски и наземни платформи, в това число от дронове вид Predator.

Всяка ракета тежи 47 кг, в това число 9 кг бойна глава и има обхват от 7 до 11 км според от бойната траектория.

Повечето разновидности на ракетата са лазерно насочвани, като един от тях " Longbow Hellfire ", е с радарно ориентиране.

Лазерното ориентиране може да става както от обекта на изстрелване, да вземем за пример хеликоптер " Апач " или различен въздушен лидер, по този начин и от наземен оператор.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР