САЩ ще изпратят над 3000 военни в Афганистан, повечето от

...
САЩ ще изпратят над 3000 военни в Афганистан, повечето от
Коментари Харесай

САЩ изпращат над 3000 военни в Афганистан, заяви министърът на отбраната

Съединени американски щати ще изпратят над 3000 военни в Афганистан, множеството от които към този момент са отпътували или са известени за разполагането си, заяви американският министър на защитата Джим Матис, представен от Ройтерс и ТАСС.

Министърът посочи пред медиите, че не е подписал всички заповеди, тъй като към момента се взема решение въпросът за разполагането на някои дребни поделения.

Освен това Матис разиска през днешния ден с южнокорейския министър на националната защита Сон Йон-му опцията Съединени американски щати да върнат тактически нуклеарни оръжия на Корейския полуостров, съобщи ТАСС. Засега не е известно дали Вашингтон обмисля сходна стъпка.

Министър Сон е заявявал, че Съединени американски щати би трябвало да обмислят връщането на тактически нуклеарни оръжия на южнокорейска територия за отбрана от КНДР. Цитирани от ТАСС специалисти считат, че сходна стъпка може да усили доста риска от инцидентен спор в района.

Матис съобщи в отговор на въпрос на медиите, че Съединени американски щати разполагат с военни варианти за справяне с рецесията в Северна Корея, които няма да изложат Сеул на сериозен риск, отбелязва Ройтерс. Американският министър на защитата обаче отхвърли да заяви детайлности.

Въпреки разгорещените изказвания от Съединени американски щати и Северна Корея, няма напредване на военни елементи, което да сочи, че следва боен спор, отбелязва Ройтерс. Освен това Матис съобщи пред медиите, че съгласно него дипломацията и глобите оказват сполучлив напън върху Пхенян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР