САЩ се съгласиха да продадат на Турция софтуер на стойност

...
САЩ се съгласиха да продадат на Турция софтуер на стойност
Коментари Харесай

САЩ продават на Турция софтуер за Ф-16

САЩ се съгласиха да продадат на Турция програмен продукт на стойност 259 млн. $, който тя от дълго време желае, с цел да модернизира флотилията си от американски изтребители Ф-16, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Одобрението на Държавния департамент за продажбата идва към две седмици откакто Турция се отхвърли от възраженията си против присъединението на Финландия към НАТО.

Анкара продължава да отхвърля да утвърди присъединението на Швеция към военния съюз. НАТО изисква единомислещо утвърждение за приемане на нови членове.

Турция желае да закупи 40 нови Ф-16 от Америка, само че някои членове на Конгреса се опълчват на договорката. Страната изпадна в недружелюбност пред Съединени американски щати във връзка с покупките на високотехнологични военни самолети, откакто през 2017 година реши да придобие съветски ракети за противовъздушна защита С-400, напомня АП.

Анкара беше изхвърлена от американската стратегия за създаване на изтребителя от последващо потомство Ф-35, а на турските чиновници в региона на защитата бяха наложени наказания. Съединени американски щати обявиха, че съветските ракети съставляват опасност за Ф-35 и изрично се опълчиха на потреблението им в границите на НАТО.

Одобрената през вчерашния ден продажба на програмен продукт ще разреши на Турция да обнови авиониката на съществуващия си флот от Ф-16. Държавният департамент съобщи, че модернизацията включва усъвършенствания в връзките и стратегиите за сигурност, като да вземем за пример системата за отбягване на наземни офанзиви. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР