САЩ се присъединиха отново към ЮНЕСКО пет години след оттеглянето

...
САЩ се присъединиха отново към ЮНЕСКО пет години след оттеглянето
Коментари Харесай

САЩ се върнаха в ЮНЕСКО

САЩ се причислиха още веднъж към ЮНЕСКО пет години след отдръпването на странната, съобщи Агенция Франс Прес.

През 2017 година президентът Доналд Тръмп съобщи, че изтегля Съединените щати от ЮНЕСКО, дружно с Израел, и решението влезе в действие през 2018 година

Бившият президент упрекна службата на Организация на обединените нации за просвета в пристрастност към еврейската страна.

Извънредната сесия на Общото заседание на организацията на Организация на обединените нации гласоподава с огромно болшинство за връщането на Съединените щати, като 132 членове гласоподаваха „ за “, 10 „ срещу “ и 15 „ въздържали се “.

Иран, Сирия, Китай и Русия гласоподаваха срещу, а техните делегации наподобява се стремяха да забавят вота посредством няколко изказвания по отношение на процедурата и препоръчани промени.

Като член-учредител на ЮНЕСКО, Съединени американски щати бяха главен донор в бюджета му до 2011 година, когато организацията одобри Палестина като държава-членка.

Това докара до преустановяване на вноските според законодателството на Съединени американски щати, което докара до формалното известие за отдръпване шест години по-късно. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР