САЩ се озоваха в още по-голяма изолация във връзка със

...
САЩ се озоваха в още по-голяма изолация във връзка със
Коментари Харесай

13 от 15 държави в Съвета за сигурност на ООН против санкции срещу Иран

САЩ се озоваха в още по-голяма изолираност във връзка със своите старания за ново налагане на интернационалните наказания на Иран, откакто 13 от 15-те членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации се опълчиха, настоявайки, че американският ход е недействителен, тъй като Съединени американски щати се стремят да употребяват процедура, контрактувана според нуклеарна договорка, от която Вашингтон се отдръпна преди две години, съобщи Ройтерс.

През 24-те часа, откогато държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи, че слага началото на 30-дневен период за обновяване на глобите на Организация на обединените нации против Иран, в това число оръжейно ембарго, Англия, Франция, Германия, Белгия, Китай, Русия, Виетнам, Нигер, Сейнт Винсънт и Гренадини, Южна Африка, Индонезия, Естония и Тунис написаха писма, в които показаха своята опозиция.

Съединени американски щати упрекват Иран в нарушение на нуклеарната договорка със международните сили от 2015 година, от която Вашингтон се отдръпна през 2018 година

Дипломати споделиха, че Русия, Китай и доста други страни надали ще възобновят глобите против Иран. Помпейо още веднъж предизвести Русия и Китай, като заплаши с американски дейности, в случай че те откажат да възобновят ограниченията на Организация на обединените нации против Техеран.

Съединени американски щати се задействаха, откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации изрично отхвърли опита им за удължение на оръжейното ембарго против Иран след настоящия му период, който изтича през октомври. При гласуването Съединени американски щати бяха подкрепени единствено от Доминиканската република, която още не е декларирала позицията си пред съвета по отношение на възобновяването на глобите.

Съгласно процедурата, която Съединени американски щати споделят, че са задействали, както наподобява всички наказания на Организация на обединените нации би трябвало да бъдат възобновени в среднощ на 19 септември - няколко дни преди американският президент Доналд Тръмп да направи послание пред международните водачи в Общото заседание на Организация на обединените нации, чиято годишна сесия тази година ще бъде най-вече виртуална поради пандемията от ковид.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР