САЩ считат за необходимо да се проведе прозрачно разследване“ с

...
САЩ считат за необходимо да се проведе прозрачно разследване“ с
Коментари Харесай

САЩ искат „прозрачно разследване“ за участието на Китай в разпространението на коронавируса

Съединени американски щати смятат за належащо да се организира „ транспарантно следствие “ с присъединяване на Китай по аргументите, довели до разпространяването на от новия ковид по света. Това заяви прессекретарят на Белия дом Джен Псаки на постоянен брифинг, осведоми ТАСС. Тя беше помолена да разяснява изказванията на републиканските конгресмени, които обявиха, че имат „ обилни косвени доказателства “, че коронавирусът се е появил в лаборатория. " Продължаваме да имаме вяра, че би трябвало да има без значение, транспарантно следствие. И то би трябвало да бъде направено със съдействието и данните, предоставени от китайското държавно управление. В момента нямаме задоволително информация, с цел да създадем оценка ", сподели представителят.
Според Псаки, през цялото време на разпространяването на ковид Пекин твърди, че " следствието не е било транспарантно " , с цел да открие аргументите за разпространяването на инфекцията. „ Това е недопустимо ", счита представителят. „ Сега, на идващия стадий, Китай има опция да взе участие в интернационално следствие, което може да постави завършек на въпроса за аргументите за появяването на ковид и да даде информация, до която ние - републиканците, демократите, всички в тази страна - бихме желали да имаме достъп ", показва Псаки.
 Американските фармацевтични компании приканиха да не се позволява предаване на технологията за РНК-ваксините на Русия и Китай Американските фармацевтични компании приканиха да не се позволява предаване на технологията за РНК-ваксините на Русия и Китай
Американските фармацевтични компании ускоряват натиска върху Вашингтон да не поддържа прекъсването на патентите за коронавирусни ваксини. Е...
Тя не отговори непосредствено на въпроса дали Белият дом има " някакви косвени доказателства ", че вирусът не произлиза от лаборатория . " Бих ви предизвестила да не опровергаете негативен факт. Това, съгласно нас, в никакъв случай не е било виновен метод, когато става въпрос за схващане на първопричините за пандемията, лишила живота на стотици хиляди хора в Съединените щати ", изяснява Псаки.
Припомняме, че телевизионният канал Fox News популяризира фрагменти от отчета, направен от специфичната комисия " Републиканци " за изследване на Конгреса на Съединени американски щати. Те настояват, че приключването на новия ковид произлиза от Института по вирусология на Ухан от КНР . Телевизионният канал, базирайки се на заключенията на конгресмените, не дава съответни доказателства за техните изказвания , само че повтаря информацията, която предходната администрация употребява, когато подлага на критика китайските управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР