САЩ са предоставили на украинския президент Володимир Зеленски важни данни

...
САЩ са предоставили на украинския президент Володимир Зеленски важни данни
Коментари Харесай

Зеленски получил важни данни от САЩ за катастрофиралия самолет в Иран

САЩ са дали на украинския президент Володимир Зеленски значими данни за злополуката на украинския пътнически аероплан в Иран, заяви украинският външен министър в Туитър, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Зеленски и външният министър Вадим Пристайко са се срещнали с американски представители, с цел да получат данните, които ще бъдат обработени от специалисти, уточни Пристайко, без да навлиза в детайлности за естеството на данните и какво демонстрират.

Преди това украинският президент съобщи, че опцията ракета да е свалила самолета не е изключена, само че към момента не е доказана.
Срещата през днешния ден с американските представители, за която загатва Пристайко, е била с ръководителя на посолството на Съединени американски щати в Украйна Кристина Квин, се прецизира в същото известие на украинския външен министър в Туитър, представено от ТАСС.

По-късно през днешния ден Пристайко ще беседва по телефона с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо.

Американски, канадски и френски представители ще заминат за Техеран, с цел да вземат участие в срещи по отношение на ръководеното от Иран следствие на случая с украинския аероплан, оповестиха през днешния ден ирански държавни медии, представени от Ройтерс.

Според Канада и други страни самолетът е бил свален от иранска ракета, евентуално по неточност.
Техеран отхвърли самолетът да е бил удрян от ракета. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР