САЩ разполагат с информация, според която Русия готви операция в

...
САЩ разполагат с информация, според която Русия готви операция в
Коментари Харесай

Американското разузнаване има информация, че Русия ще изфабрикува претекст за нахлуване в Украйна

Съединени американски щати разполагат с информация, съгласно която Русия готви интервенция в Източна Украйна в опит да сътвори предлог за инвазия. Това е декларирал върховен представител на американските управляващи пред CNN в петък.

По думите му разузнаването на Съединени американски щати има доказателства, че съветски сътрудници, подготвени в потреблението на експлозиви, ще извършат саботажи против личните сили на Русия.

Твърдението последва друго такова от украинското министерство на защитата в петък, в което се споделя, че съветските специфични служби приготвят провокации против съветските сили с желанието след това да обвинят Украйна за тях. Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан загатна за сведенията по време на брифинг с кореспонденти в четвъртък.

" Нашето разузнаване има информация, че Русия приготвя почвата, с цел да изфабрикува предлог за инвазия. Вече видяхме този способ през 2014 година " , съобщи Съливан.
 Европейски Съюз предизвести Русия с корав отговор, до момента в който рецесията в Украйна се задълбочава
Европейски Съюз предизвести Русия с корав отговор, до момента в който рецесията в Украйна се задълбочава

Кибератаката против Украйна можела да е въведения за военни дейности на Москва

Служителят, приказвал пред CNN, пък споделя, че съгласно администрацията на президента Джо Байдън Русия се готви за навлизане в Украйна, което ще докара до " широкомащабни нарушавания на човешките права и военни закононарушения, в случай че дипломацията не успее да реализира задачите си ".

" Руските военни възнамеряват да започват тези действия няколко седмици преди военното навлизане, което може да стартира сред средата на януари и средата на февруари ", добавя той.

Съединени американски щати също по този начин считат, че е почнала обработка на съветското публично мнение за интервенцията , като в обществените мрежи всекидневно се появяват хиляди постове с изказвания за нарушавания на правата на индивида в Украйна и враждебност от страна на украинските водачи.

" Очаквайте най-лошото ": голяма хакерска офанзива удари държавни уеб сайтове в Украйна

Хакерите предизвестиха украинците да се страхуват
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР