САЩ провеждат разговори с водещи в света страни и компании

...
САЩ провеждат разговори с водещи в света страни и компании
Коментари Харесай

САЩ преговарят с енергийни производители, които да снабдяват Европа, ако Русия нахлуе в Украйна

САЩ организират диалози с водещи в света страни и компании – енергийни производители, с цел да получат информация за тяхната подготвеност и потенциал да пренасочат доставки към Европа, в случай че това е належащо при положение, че Русия нахлуе в Украйна. Информацията е на Ройтерс, базирайки се на висши чиновници от администрацията на президента Джо Байдън.

В телефонен диалог с кореспонденти чиновниците са споделили, че диалозите на Вашингтон за обезпечаване на непрекъснати енергийни доставки за Европа през останалата част от зимата се водят с необятен набор от компании и не се концентрират върху единствено няколко продавачи.

„Работим да идентифицираме спомагателни размери природен газ от разнообразни региони в света; от Северна Африка и Близкия изток до Азия и САЩ“, сподели върховен чиновник от администрацията, приказвал при изискване за анонимност.

„Съответно, водим (...) полемики с огромни международни производители на природен газ, с цел да разберем какъв е техният потенциал и подготвеност краткотрайно да усилят производството на природен газ и да разпределят тези размери към европейски купувачи“, добави той.

Русия е струпала към 100 000 военни наоколо до украинската граница и е обкръжила страната от север, изток и юг. Москва отхвърля да има намерение да нахлуе и показва отговора на Запада като доказателство, че Русия е цел, а не подбудител на експанзия.
Около една трета от доставките на газ за Европейски Съюз са от Русия и американски наказания при възможен спор биха нарушили снабдяването.

Прекъсване на снабдяването с газ от Русия би изострило към този момент съществуващата енергийна рецесия, породена от дефицит. Рекордни цени на силата доведоха до повишение на сметките на потребителите, както и цените за бизнеса и провокираха митинги в някои страни.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР