САЩ предложиха днес награда до 15 милиона долара за информация,

...
САЩ предложиха днес награда до 15 милиона долара за информация,
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Мадуро в наркотероризъм, предложиха милиони за задържането му

САЩ предложиха през днешния ден премия до 15 милиона $ за информация, която може да докара до ареста на президента на Венецуела Николас Мадуро, упрекнат от Вашингтон в "наркотероризъм ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Обещава се също премия от 10 милиона $ в подмяна на информация, "позволяваща да бъдат задържани и/или наказани близки до социалистическия водач лица, разгласи американският държавен секретар Майк Помпейо в известие.

Мадуро разпореди огромни военни учения във Венецуела

По-рано през днешния ден американският министър на правораздаването Уилям Бар разгласи, че венецуелският президент Мадуро и няколко членове на неговия режим са упрекнати от Съединени американски щати в "наркотероризъм ".

"Обвиненията са за присъединяване в незаконна конструкция, която включва извънредно нападателна терористична организация - Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК), както и в опит да залеят Съединени американски щати с кокаин ", съобщи министър Бар на конференция.

Мадуро към този момент е обект на американски наказания, напомня Ройтерс.

Министър Бар съобщи, че Мадуро и съучастниците му са заговорничили с отцепническа секта на лявата партизанска формация ФАРК.

Мадуро отпразнува "провала на пучистката случка " на Гуайдо

Обвинението, което е рядко срещана стъпка против настоящ задграничен държавен глава, е белег за сериозна ескалация на натиска против Мадуро от страна на Вашингтон. Това става в миг, когато някои американски високопоставени чиновници импровизирано споделиха, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е все по-разочарован от резултатите на политиката му по отношение на Венецуела.

Съединени американски щати от дълго време упрекват Мадуро и помощниците му в ръководство на "наркодържава " като показват, че те употребяват доходи от наркотрафик, с цел да компенсират изгубени приходи от венецуелският петролен бранш, на който Съединени американски щати постановиха сурови наказания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР