САЩ повдигнаха обвинения на софтуерен инженер, който се твърди, че

...
САЩ повдигнаха обвинения на софтуерен инженер, който се твърди, че
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха обвинения на бивш агент на ЦРУ, предавал информация на "Уикилийкс"

САЩ повдигнаха обвинявания на софтуерен инженер, който се твърди, че е издал на организацията " Уикилийкс " класифицирана информация, отнасяща се до хакерската стратегия на Централно разузнавателно управление на САЩ, съобщи ДПА.

Джошуа Адам Шулти, някогашен чиновник на американската шпионска организация, бе задържан предходната година, откакто при обиск в дома му бе открита детска порнография на негови електронни устройства. Обискът бе осъществен като част от следствието за приключването на информация.

Масовото приключване на хиляди документи стана предходната година, година откакто Шулти е напуснал организацията. Той очевидно е бил част от екипа, разработващ принадлежности за хакерска активност.

В обвинителния акт се споделя единствено, че е разкрил на външна организация, обозначена като " Организацията 1 ", информации за събирането на разследваща информация от Централно разузнавателно управление на САЩ. Адвокатът му обаче сподели, че става дума за издаване пред " Уикилийкс " на хакерски принадлежности, зловредни софтуери, вируси и троянски коне, употребявани от Централно разузнавателно управление на САЩ за шпиониране на компютри, съобщи " Франс прес ".

" Уикилийкс " стартира през март 2017 година да разгласява същите принадлежности, които употребяват американските шпиони, поставяйки Централно разузнавателно управление на САЩ в доста неловко състояние и предоставяйки тези принадлежности на професионални хакери и дилетанти по целия свят. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР