САЩ подкрепят атаките на Украйна срещу военни съоръжения в Крим,

...
САЩ подкрепят атаките на Украйна срещу военни съоръжения в Крим,
Коментари Харесай

САЩ дадоха зелена светлина на Украйна да атакува Крим

САЩ поддържат офанзивите на Украйна против военни уреди в Крим, съобщи заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд. „ Това са законни цели. Украйна ги удря и ние поддържаме това “, сподели тя, разяснявайки военните уреди на Русия в Крим, съобщи ТАСС.

Запитана дали задачите на Вашингтон съответстват с желанието на Киев да си върне територии, Нюланд сподели: „ Мисля, че в тази последваща фаза във връзка с това, което украинците желаят да създадат на бойното поле и какво им разрешаваме да възнамеряват да създадат, да “. „ Киев би трябвало да върне обилни части територия преди даже да стигнете до въпроса за Крим “, означи тя. „ Нашата позиция остава, че Украйна би трябвало да си върне цялата територия в границите на техните интернационалните граници.

Ние в никакъв случай не сме признавали контрола на Русия върху Крим “, добави заместник-държавният секретар.

Часове по-рано „ Политико “ разгласява публикация, базирайки се на свои източници, съгласно която държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън е бил песимистичен по отношение на това дали Украйна би трябвало в този миг да си върне Крим. Във Вашингтон се притесняват, че това може да е „ алена линия “ за Владимир Путин, която да ескалира войната.

„ Той (държавният секретар) сподели, че Съединените щати не предизвикват интензивно Украйна да си върне Крим, само че Киев ще вземе решението. (...) Съединените щати не считат за умен ход да подхващат атака за връщане Крим сега “, цитира изданието думите на източниците. От думите на Антъни Блинкън следва, че Съединени американски щати избират Украйна да се концентрира върху освобождението на Донбас, а не на Крим.

В същото време Блинкън даде да се разбере, че окончателното решение към момента зависи от Киев, а Вашингтон е подготвен да поддържа Украйна даже при освобождението на Крим.

Междувременно Виктория Нюланд разяснява и дейностите на Владимир Путин: „ Нещо, което в никакъв случай не обичам да върша и няма да стартира в този момент, е да влизам в главата на Владимир Путин. Това не е място, на което желая да бъда. Видяхме, че той е задоволително нахален, с цел да има вяра, че може да победи Украйна, че Украйна е съветска. Но той ще продължи. Мисля, че по-интересният въпрос е дали съветският народ ще устои на това, като се има поради какъв брой от синовете си губят – повече от 200 000 руснаци, убити или ранени в борба през тази една година. В някои категории те са изгубили повече от половината от военната си техника в тази война и повече от милион от най-умните и най-хубавите руснаци са напуснали страната “.

 

 
 

ТЕМА преди 2 часа 823 преди 14 часа 1044 преди 15 часа 5881
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР