САЩ одобриха изпращането на изтребители F-16 в Украйна от Дания

...
САЩ одобриха изпращането на изтребители F-16 в Украйна от Дания
Коментари Харесай

САЩ одобриха изпращането на F-16 в Украйна от Дания и Нидерландия

САЩ утвърдиха изпращането на изтребители F-16 в Украйна от Дания и Нидерландия за отбрана против съветските нашественици, незабавно след привършване на образованието на украинските водачи, сподели през вчерашния ден американски формален представител, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Украйна интензивно търси създадените в Съединени американски щати изтребители F-16, с цел да се опълчи по-успешно на съветското въздушно предимство.

Вашингтон даде публични уверения на Дания и Нидерландия, че Съединените щати ще ускорят утвърждението на всички нужни поръчки за трансфер от трета страна на F-16 в Украйна, тъй че Украйна да получи изтребителите, когато водачите й бъдат подготвени.

Дания и Нидерландия, двете страни, водещи в обединението за образование на водачите, неотдавна желаеха такива уверения.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън изпрати писма до своите сътрудници в Дания и Нидерландия, в които декларира, че настояванията ще бъдат задоволени. 

„ Пиша, с цел да изразя цялостната поддръжка на Съединените щати както за прехвърлянето на изтребители F-16 в Украйна, по този начин и за образованието на украински водачи от квалифицирани инструктори за ФF16 ", уточни Блинкън в писма до двамата външни министри, написа в копие, забелязано от Ройтерс.

Блинкън акцентира, че остава витално значимо Украйна да е в положение да се пази против продължаващата съветска експанзия и нарушаването на суверенитета й.

През май президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди стратегии за образование за украински водачи на F-16, само че досега няма график за доставка на военни самолети в Украйна.

F-16 се създава от компанията „ Локхийд Мартин “ (Lockheed Martin).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР