САЩ обявиха разширяване обхвата на санкциите срещу Русия, като добавиха

...
САЩ обявиха разширяване обхвата на санкциите срещу Русия, като добавиха
Коментари Харесай

САЩ санкционираха „Москвич“,“АвтоВАЗ“ и още десетки компании

Съединени американски щати оповестиха разширение обсега на глобите против Русия, като прибавиха над 150 физически и юридически лица както от Русия, по този начин и от други страни в санкционните описи. Санкциите са ориентирани основно към промишления, военния, петролния и газовия и финансовия бранш, само че бяха наранени и редица снабдители на електроника. По-специално глобите засегнаха дистрибутора на електроника 3Logic Group и производителя на компютри и сървъри Kraftway. Сред глобените влизат и съветските автомобилни предприятия „ Москвич “ и „ АвтоВАЗ “ – производителя на „ Лада “,

3Logic Group („ Нов ИТ план “ ООД) е огромен дистрибутор на електроника с 20-годишен опит. Компанията е профилирана в доставката на компютърни съставни елементи, сървъри и системи за предпазване, както и в производството на компютърни системи. Според резултатите от 2022 година компанията е нараснала приходите си с 23% и е станала една от десетте най-големи ИТ-компании в Русия съгласно TAdviser.

На собствен ред Kraftway се занимава с производството на лични компютри за бизнеса и за елементарните консуматори, работни станции, терминални системи, сървъри и системи за предпазване на данни, касови системи, монитори и разнообразни периферни устройства. В края на януари 2023 година се появиха известия за желанието на Росатом да закупи Kraftway.

Както означи министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън (Janet Yellen), с новите наказания Съединените щати имат намерение да нарушат веригите на доставки за Русия, лишавайки я от съоръжение, технологии и услуги. Ето за какво в описите бяха включени и задгранични компании, които са организирали доставки на разнообразни санкционни артикули за Русия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР