САЩ обмислят закриване на посолството си в Кабул и евакуация

...
САЩ обмислят закриване на посолството си в Кабул и евакуация
Коментари Харесай

САЩ мислят да закрият посолството си в Кабул и да евакуират дипломатите си

Съединени американски щати обмислят закриване на посолството си в Кабул и евакуация на американски дипломати до края на август. Това оповестява ТАСС, базирайки се на вестник " Politico ". Според тях, опцията за затваряне на посолството на Съединени американски щати в столицата на Афганистан до края на месеца се преглежда като един от разновидностите за деяние. Вашингтон също разисква какъв брой американски дипломати са нужни в дипломатическа задача поради рисковата обстановка.

Както " Washington Post " заяви, Пентагонът счита, че обстановката в се утежнява бързо и радикалното придвижване на талибаните (забранено в Руската федерация) може да завземе Кабул в интервал от един до три месеца. Според един от източниците на изданието, Министерството на защитата на Съединени американски щати смята за належащо да се приготви за евакуацията на американски дипломати и различен личен състав от афганистанската столица в близко бъдеще. Вестникът отбелязва, че по този метод Пентагонът ревизира изчисленията, направени от американските специфични служби през юни, съгласно които талибаните са в положение да завладяват Кабул в границите на шест месеца.
 Афганистан - големият неуспех на Запада, когато приказваме за мир Афганистан - големият неуспех на Запада, когато приказваме за мир
Фарах в западен Афганистан е седмата столица на провинция, която попада в ръцете на талибаните. От през вчерашния ден точно Мазар-и-Шариф, най-гол...

Припомняме, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи на 14 април, че е взел решението да приключи интервенцията в Афганистан , която стана най-дългата военна акция в чужбина в американската история. Съединени американски щати започнаха тази война през октомври 2001 година Оттеглянето на войските започва през май. Белият дом чака то да завърши до края на август. Говорителят на Пентагона Джон Кирби пък призна на конференция, че обстановката със сигурността в Афганистан се развива в нежелана посока и провокира безпокойствие, а темпото на настъплението нараства.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР