САЩ няма да позволят на Китай да изолира Тайван, заяви

...
САЩ няма да позволят на Китай да изолира Тайван, заяви
Коментари Харесай

Нанси Пелоси: Няма да позволим на Китай да изолира Тайван

" Съединени американски щати няма да разрешат на Китай да изолира Тайван ", съобщи ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси, представена от организация Франс прес.

В момента в Токио, на последния стадий от азиатската си обиколка, Пелоси не разяснява директно китайските учения, само че съобщи, че американските политици би трябвало да могат да пътуват свободно до Тайван.

" Те могат да се опитат да попречат на Тайван да посети или да взе участие на други места, само че няма да изолират Тайван, като ни пречат да пътуваме до там ", сподели тя пред кореспонденти и добави, че пътуването ѝ не е за смяна на статуквото в района.

На въпроса дали обиколката не е била по-скоро обвързвана с нейното лично завещание, в сравнение с с изгодата за Тайван, Пелоси отговори: " Не става въпрос за мен, а за тях. "

Тя назова демократичния остров една от най-свободните страни в света и съобщи, че се гордее с работата си по проявление на опасенията, свързани с континентален Китай, от хипотетични нарушавания на търговията и разпространяването на оръжия до правата на индивида.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР