САЩ носят историческа отговорност за постигане на трайно прекратяване на

...
САЩ носят историческа отговорност за постигане на трайно прекратяване на
Коментари Харесай

Ердоган към Байдън: САЩ носят отговорност за постигане на трайно прекратяване на огъня в Газа

САЩ носят историческа отговорност за реализиране на трайно преустановяване на огъня в линията Газа допустимо най-скоро. Това е споделил турският президент Реджеп Тайип Ердоган в телефонен диалог с американския му сътрудник Джо Байдън, осведомят от турската президентска Дирекция по връзки, предава Българска телеграфна агенция.

Разговорът сред двамата водачи се е състоял късно нощес.

Ердоган е изтъкнал, че преустановяване на огъня в Газа може да бъде реализирано бързо, в случай че Съединените щати отдръпват безусловната си поддръжка за Израел и че продължаващите офанзиви на Израел може да имат негативни световни последствия. Турският президент е показал още, че както светът, по този начин и доста американски жители показват това искане (за отдръпване на поддръжката на Съединени американски щати за Израел – бел. авт.) все по-силно напоследък.

Лидерите на Турция и Съединени американски щати са разискали и други световни и районни въпроси. Двамата са говорили за двустранните връзки сред Турция и Съединени американски щати, за процеса на участие на Швеция в НАТО, както и по въпроса, обвързван с продажбата на изтребители Ф-16 на Турция. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР