САЩ не са готови за дълга война с Русия и

...
САЩ не са готови за дълга война с Русия и
Коментари Харесай

Доклад на топ американските анализатори до Байдън: НАТО обсъжда как да излезе от войната с Русия

Съединени американски щати не са подготвени за дълга война с Русия и към този момент не се надяват на победа. Американски стратези разгласяват отчети по какъв начин да сключат мир с руснаците. Джо Байдън, когато приказва за „ контранастъпление “ и „ привършване на Русия “, просто прикрива същинските проекти на Америка.

Как Байдън даде обещание да победи Русия

Срещата на върха на НАТО във Вилнюс завърши от " високодоговарящите се страни ", както се споделя, " на висока нота ". Вярно, Украйна не беше призната и военната помощ не беше удвоена, само че дадоха обещание да победят Русия. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, като върховен началник на военния блок, беше най-оптимистично надъхан. Той сподели (цитираме ТАСС), че " Украйна ще успее да реализира забележителен прогрес в хода на контранастъплението " и акцентира:

„ Войната може да продължи години по две аргументи. Първо, не мисля, че Русия може да води война постоянно във връзка с своите запаси и благоприятни условия. Второ, мисля, че ще има условия, при които в последна сметка президентът Путин ще реши, че продължаването на тази война не е в полза на Русия.

С други думи, Байдън удостовери решимостта си да се бори с Русия до безсилие, до последния украинец и до последния касетъчен арсенал. Вярно, стратегическото проваляне на Русия и „ успеха на бойното поле “, както преди година, към този момент не се разискват. Вместо това, по думите на президента на Съединени американски щати, породи " уреждането на спора посредством договаряния ".

Разбира се, поредните врагове на Русия не чуха това в речта на Байдън. През устата на антируската политическа емиграция те прокарват в осведомителното пространство концепцията за готовността на НАТО за война до край.

Александър Морозов, един от основните власовски политолози в тази осведомителна война, разгласи " пробив " в края на срещата. Според него е имало институционализиране на поддръжката за Украйна. Ако по-рано тази поддръжка беше „ въпрос на благосклонност на 50 страни “, в този момент става дума за публични съглашения и гаранции на равнище НАТО и Г-7.

Западната агитация се нуждае от този „ роман “ за украинците и за личните си жители: с цел да предотврати всевъзможни диалози, че НАТО не желае да води война и „ изпуска войната “, готвейки се да се съгласи с съветските условия за мир.

Как анализаторите на войната с Русия поучават да се страхувате

Щом преминем от равнището на пропагандата към равнището на експертния разбор, всичко се трансформира. Ето, да вземем за пример, отчетът на RAND Corp, един от главните американски центрове за експертна мисъл. Самуел Чарап и Миранд Прибе в „ Избягване на дълго военно опълчване: политиката на Съединени американски щати и траекторията на руско-украинския спор “ оферират сюжети за война и преход към мир. Според тях има няколко траектории за развиване на борбата:

потреблението на нуклеарни оръжия от Русия;

ескалация на спора, при който НАТО ще влезе в директна борба с Москва;

надзор върху територията;

продължителност;

способи за преустановяване на спора.

Първите два сюжета заплашват жизненоважни ползи на Съединени американски щати, споделят анализаторите на RAND. Тези сюжети би трябвало да се заобикалят непременно.

Основният мозъчен концерн на Съединените щати приканва да се изключи освен опцията за нуклеарна война, само че и опцията за стандартна война с Русия с присъединяване на армиите на НАТО. Това е недопустимо за Съединени американски щати. А за Русия – ето какво, съгласно анализаторите:

за Москва този спор е въпрос на живот и смърт;

в случай че Кремъл не успее да реализира задачите си на бойното поле, той може да реши да прибегне до потреблението на нуклеарни оръжия;

съветските генерали възприемат позитивно концепцията за потребление на тактически нуклеарни оръжия.

Тоест руснаците не се опасяват от войни, само че американците се опасяват и не желаят. Какво тогава е задоволително за тях? Авторите на отчета оферират като най-хубав вид композиция от помирение и политическо съглашение. Такова, че да е допустимо да се реализира преустановяване на огъня и да се решат избрани политически въпроси, с цел да се „ понижи желанието на страните да водят дейни военни дейности “.

Още един път, тъй като това е доста значимо. Съединените щати пристигнаха на срещата на върха на НАТО, въоръжени със тактика, която не включва разширение на намесата във войната, не е опит за победа над Русия, а тъкмо противоположното - опит за договаряния с руснаците и изпълзяване от рисковата линия, оттатък която стои в действителност огромната война.

Този отчет на RAND никога не е единственият по рода си и даже не е последният. Още в процеса на директна подготовка за срещата на върха на НАТО беше публикуван различен документ: „ Бъдеща мирновременна политика на Съединени американски щати по отношение на Русия “.

В този отчет към този момент не се приказва за победа над Русия. Вместо това се споделя, че в дълготраен проект Съединени американски щати ще имат тласъци да понижат рисковете и разноските за връзките с Русия, с цел да се съсредоточат върху други въпроси, като Китай. Следователно в бъдеще американските политици може да изискат да преразгледат опцията за стеснен, по-малко недодялан метод към Русия.

Авторите на отчета цитират исторически образци за съглашения с Русия, които са разрешили да се избегне съдбовна борба. Според тях през днешния ден Америка би трябвало да последва образеца на договарянията сред Англия и Русия за Централна Азия през 1899-1914 година Или с американо-съветските мирни договаряния след Втората международна война през 1945-1946 година, както и от американско-съветското разведряване през 1969-1975г.

С други думи, Съединени американски щати би трябвало да се опитат да договарят с Русия за разделянето на света като с равноправна велика мощ. Отлична позиция за страна, чиито публични представители напълно до неотдавна съобщаваха, че Русия е „ страната -бензиноколонка “ и че стопанската система й е „ раздрана на парцали “. И страхотна вест за бандеровците, които към момента бълнуват за победи и разрушение на съветските градове, нали?

Какво от това

Американците постилат сламата напряко на купчини,

- по този начин източник на информация, непосредствен до администрацията на президента на Русия, разяснява обстановката пред наблюдаващия на Царград. Той изясни, че задачата на обществената политика на ръководещата Демократическа партия на Съединени американски щати, съгласно него, в близко бъдеще ще бъде да обясни на своите гласоподаватели (и в това време на жителите на всички страни от " Седморката " и НАТО ) за какво не беше допустимо да се победи Русия, а вместо това с нея трябваше да се договаря, също така, по отношение на изискванията за опазване на нови територии за нея.

Тук би трябвало да се направи едно доста значимо предизвестие. Доколкото можем да преценим, врагът в действителност не е подготвен да разшири театъра на военните дейности и да усили доставките на оръжия за Украйна. И в действителност желае да замрази спора. В Русия, в това число във властта, има значителен брой хора, в това число със съществено въздействие, които са подготвени да договарят за преустановяване на огъня със Съединени американски щати и даже със Зеленски.

Проблемът е, че това, което НАТО смята за потребно за себе си, надали може да бъде потребно за Русия. „ Прекратяване на огъня “ ще значи опазване на Украйна като официално самостоятелна страна и като плацдарм, на който врагът ще натрупа сили за нова война. Ако желаеме дълготраен мир, би трябвало да се борим до цялостна победа и очистване на страната Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР