САЩ нарушават Договора за ядрените сили със среден обсег (INF)

...
САЩ нарушават Договора за ядрените сили със среден обсег (INF)
Коментари Харесай

Русия скочи срещу САЩ за разполагането в Европа на установки за ракети Томахоук

САЩ нарушават Договора за нуклеарните сили със междинен обхват (INF) от 1987 година посредством разполагането в Европа на система за противоракетна защита, чиито установки биха могли да бъдат употребявани за изстрелването на крилати ракети " Томахоук " към европейската част на територията на Русия.

Това разгласи съветският боен министър Сергей Шойгу в изявление за италианския в. " Ил Джорнале ".

" Многократно и обществено дадохме да се разбере на всички огромни интернационалните конгреси, че Съединени американски щати са тези, които директно нарушават Договора за нуклеарните сили със междинен обхват, монтирайки, по време на разполагането на ракетния щит в Европа, своите отвесни системи за изстрелване MK-41, които могат да бъдат употребявани за изстрелването на крилати ракети " Томахоук ". Разрушителният радиус на тези ракети покрива съвсем цялата европейска част от територията на Русия ", уточни Шойгу.

Той прибавя, че в същото време Русия е била тази, която е била упрекната в хипотетични нарушавания на контракта.

" Американската страна понастоящем приготвя отдръпването си от Договора за нуклеарните сили със междинен обхват. Причината за сходна стъпка е хипотетичното нарушение на контракта от страна на Русия. Но обстоятелства няма, единствено изказвания ", коментирал още Шойгу.

По думите му, Съединени американски щати ползвали тактиката на неоколониализма, която към този момент е била тествана в Ирак и Либия.

" Става дума за тактиката на неоколониализма, която към този момент беше тествана от Съединени американски щати в Ирак и Либия и която се състои в поддръжка на всевъзможни, даже най-варварски идеологии, с цел да се отслабят законни държавни управления ", акцентира съветският боен министър.

Според Шойгу Съединени американски щати също по този начин организират офанзиви с потреблението на оръжия за всеобщо поразяване или филантропични бедствия и, във финалните стадии, употребяват военни сили за основаване на " управляем безпорядък ", който разрешавал на транснационалните корпорации да отмъкват съществуващите активи към американската стопанска система.

" Русия, която се застъпва за равноправното и взаимноизгодното съдействие с всички страни в границите на концепцията за многополюсния свят, постоянно ще бъде спънка за осъществяването на сходни тактики ", акцентира Сергей Шойгу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР