САЩ могат да предоставят на Украйна оръжия, чието използване ще

...
САЩ могат да предоставят на Украйна оръжия, чието използване ще
Коментари Харесай

САЩ може да доставят на украинските военни по-модерни оръжия и да ги обучат да ги използват

САЩ могат да дават на Украйна оръжия, чието потребление ще изисква в допълнение образование на украинските военни, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Блинкен съобщи това през днешния ден по време на видеоконференция, проведена от Мичиганския университет.

Говорейки за доставките на оръжие за Киев, той съобщи, че Съединени американски щати и сътрудниците им се стремят " да дават на украинците средствата, които те ще могат да употребяват дейно, допустимо най-скоро ". " Сега преглеждаме други стъпки, които може да изискват, да вземем за пример, образование, защото украинците към момента не са подготвени да употребяват някои от по-модерните оръжия, които са поискали. Разглеждаме това и работим по него ", добави Блинкен.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи на постоянен брифинг пред кореспонденти, че Съединени американски щати ще образоват украинските военни отвън Украйна в потреблението на редица нови оръжия, които се доставят от Запада. Говорителят на американската войска посочи, че такова образование ще е належащо по-специално за използването на американски гаубици, противобатарейни радари и радарни станции за укрепване на въздушната защита.

Той още веднъж изрази " мощна ангажираност към НАТО и отговорностите по член 5 [от Вашингтонския контракт за групова сигурност] да подсигуряваме, че <...> всеки сантиметър от територията на НАТО е предпазен ".

" Ще продължим да вършим всичко допустимо за Украйна, с цел да сме сигурни, че тя разполага със средствата, с които да подсигурява личната си сигурност и в последна сметка да ускори позициите си при вероятно дипломатическо споразумяване посредством договаряния ", съобщи Блинкен.

" Опитваме се да създадем всичко допустимо, с цел да сложим завършек на тази война допустимо най-бързо. Но ние сме подготвени и за това, че това ще продължи известно време ", съобщи ръководителят на външната политика на Съединени американски щати./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР