САЩ изнасят повече втечнен природен газ за Европа в резултат

...
САЩ изнасят повече втечнен природен газ за Европа в резултат
Коментари Харесай

Европейската инфраструктура не може да се справи с увеличените доставки на втечнен газ

САЩ изнасят повече полутечен природен газ за Европа вследствие на войната в Украйна и съкращенията на доставките на природен газ от Русия преди зимата, само че към този момент се следи струпване на кораби, които чакат да разтоварят доставките на пристанищата, защото европейската инфраструктура европейската инфраструктура не е способна да се оправи с нараствания приток на полутечен газ (LNG), написа Си Ен Би Си.

Шестдесет LNG танкера са били на луфт или са плавали постепенно към Северозападна Европа, Средиземно море и Иберийския полуостров, съгласно данни на MarineTraffic. Един е закотвен в Суецкия канал. Осем кораба, пренасящи полутечен природен газ от Съединени американски щати, са в ход към испанското пристанище Уелва.

„ Вълната от танкери за полутечен природен газ надмина способността на европейските уреди за регазификация да разтоварят товарите навреме “, сподели Андрю Липоу, президент на Lipow Oil Associates.

Тези закъснения отсрочват връщането на танкерите до крайбрежието на Мексиканския залив на Съединените щати, откъдето те да вземат идващия си товар, споделя Липоу В резултат на това запасите от природен газ нарастват повече от предстоящото от пазара.

Основният инфраструктурен проблем е неналичието на европейски потенциал за регазификация заради дефицит на съоръжения за този развой и тръбопроводи, свързващи страни, които имат уреди за регазификация. В резултат на това количеството полутечен природен газ в така наречен плаващи складове се усилва, а това на собствен ред води до спад на цената на газа.

„ Запълването на газохранилищата в Европа продължава и към този момент надвишават 93% “, сподели Жак Русо от ClearView Energy Partners LLC.

Енергийни специалисти споделяха пред Си Ен Би Си, че наблюдават тавана на цените на LNG в Европейски Съюз. Таванът беше разискван предишния четвъртък, макар че цените паднаха. „ Таванът на цените евентуално изтласква търговците от пазара, което би повлияло на бъдещите доставки, идващи в Европа “, сподели Русо.

Европейските цени на газа скочиха до над 340 евро (332,6 долара) за мегаватчас в края на август, само че тази седмица паднаха под 100 $ за първи път, откогато Русия спря доставките.

Русия, която доставя огромна част от природен газ за Европа, понижи доставките на газ в отговор на глобите, които й бяха наложени поради нашествието в Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР