САЩ и Великобритания нанесоха удари по 36 обекта на хутите

...
САЩ и Великобритания нанесоха удари по 36 обекта на хутите
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания удариха 36 обекта на хутите в Йемен

САЩ и Англия нанесоха удари по 36 обекта на хутите в Йемен в събота вечерта, заяви Асошиейтед прес, като се базира на висши американски представители, поискали анонимност.

Това е нова вълна от набези, целящи да лимитират още повече боеспособността на. Те се афишира против Израел и Съединени американски щати и постоянно нападат американски и интернационалните цели след експлоадирането на войната на 7 октомври сред Израел и палестинската паравоенна формация Хамас, оповестена за терористична от Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Новите удари против хутите са нанесени от военни кораби и изтребители. Набелязаните цели са се намирали на 13 места и са били изумени от американски изтребители F/A-18 от самолетоносача " Дуайт Д. Айзенхауер " и от разрушителите " Грейвли " и " Карни ", които са изстреляли ракети " Томахок " от Червено море, прибавят източниците на АП.

Ударите са нанесени по подземни хранилища за оръжия на хутите, по ракетни системи, пускови установки и други уреди, които йеменските бунтовници са употребявали за набези против кораби в Червено море, заяви Пентагонът, представен от Ройтерс.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че ударите са били подкрепени от Австралия, Бахрейн, Канада, Дания, Нидерландия и Нова Зеландия. " Тези групови дейности насочат ясно обръщение към хутите, че за тях ще има още последици, в случай че не прекратят незаконните си набези против интернационалното мореплаване и военните кораби ", сподели Остин.

" Няма да се поколебаем да защитим живота на хората и свободното придвижване на търговски кораби по един от най-важните водни пътища в света ", добави той.

През последните няколко седмици Съединени американски щати направиха над 10 удара по обекти на хутите, като не съумяха да спрат офанзивите на групировката.

Управляваната от хутите Йеменска осведомителна организация Саба (Saba) заяви, че в събота Съединени американски щати и Англия са направили 14 рейда в провинциите Таиз и Ходейда.

Ударите са третата масирана обща интервенция на Съединени американски щати и Англия за поразяване на пускови установки, радарни обекти и дронове на хутите. Те целят да изпратят обръщение към Иран, че Вашингтон счита Техеран за виновен за въоръжаването, финансирането и обучаването на редица милиции, които стоят зад нападенията против американските и интернационалните ползи в целия Близък изток през последните няколко месеца, в това число в Ирак и Сирия от страна на йеменските бунтовници.

Новата офанзива против хутите пристигна след по цели на ирански групировки и иранската Революционна армия в Ирак и Сирия в петък. Тя беше в отговор на в Йордания преди седмица, при който починаха трима американски бойци.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР