САЩ една крачка по-близо до избягване на затваряне на правителството

...
Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект за временно финансиране,
Коментари Харесай

Камарата на представителите на САЩ одобри законопроект за временно финансиране, насочен към избягване на затваряне на правителството, което трябва да започне в полунощ (05:00 ч. GMT).

Включва средства за бедствия, но не и помощ от САЩ за Украйна.

45-дневната резолюция беше предложена от председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти след бунт на твърдолинейни републиканци, които контролират камарата.

Законопроектът обаче се нуждае от одобрение на горната камара, Сената, преди подписването от президента.

Демократите имат мнозинство от едно място в Сената и предоставянето на помощ от САЩ на Украйна би могло ще бъде препъваща точка там.

Ако не бъде постигнато споразумение, четвъртото затваряне, което ще се случи през последното десетилетие, ще започне и значително ще засегне всичко - от пътуването със самолет до брака лицензи.

Повечето държавни служители ще бъдат пуснати в отпуск без заплащане, а някои програми за хранителна помощ може да спрат.

Множество опити за постигане на консенсус относно нов федерален пакет за финансиране се провалиха.

Временното удължаване, известно като продължаваща резолюция (CR), изискваше подкрепа от две трети от Камарата, за да премине поради механизъм за бързо получаване преди крайния срок в полунощ.

Пакетът за финансиране на САЩ изтича на 1 октомври, в началото на финансовата година на федералното правителство на САЩ.

Без ново споразумение хиляди федерални служители в цялата страна ще бъдат пуснати в неплатен отпуск, включително членове на въоръжените сили, контрол на въздушното движение и работещи в детски центрове.

Сделката, договорена от републиканците и сенаторите демократи, включва помощ за Украйна във войната срещу нахлуващите руски сили, в допълнение към помощта на САЩ при бедствия.

Г-н Маккарти беше ограничен от твърдо десните републиканци и отказваше - досега - да внесе законопроект в пълната камара, включително законопроекта на Сената.

Вместо това той се опита и не успя да постигне съгласие по изготвен от републиканците законопроект за краткосрочни разходи в петък, с 232 гласа против мярката и 198 за.

Повече от дузина от най-твърдолинейните представители на Републиканската партия гласуваха против приемането му.

Повече за тази история

Публикувано преди 42 минутиПубликувано преди 3 минути Публикувано 7 часа преди Публикувано преди 2 часа
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР