Съседи са шокирани, че колекторът не спира да изпраща заплашителни

...
Съседи са шокирани, че колекторът не спира да изпраща заплашителни
Коментари Харесай

„С.Г. груп“ плаши със съд бургазлия, починал преди 15 години

Съседи са шокирани, че колекторът не стопира да изпраща заплашителни писма на Найден Найденов

„ С.Г.груп “ не стопира да насочва закани за съд към бургазлия, който е умрял преди 15 години , потресени са негови съседи от ул. “Фердинандова “.

През няколко месеца те остават озадачени от странните писма на колекторската компания, която търси Найден Найденов, с цел да го уведоми, че ще изправи на съд, в случай че не заплати неназовани отговорности. Досега към този момент няколко пъти са залепени сходни " уведомления ". Последното е от тази заран.

„ Този човек умря през 2009 година. Малко по-късно се споминаха и родителите му . Наследниците му продадоха жилището и се изнесоха от България “, описаха живущите в блока.
 Ако получите сходно писмо не се плашете, единствената му цел е да ви опозорят и накарат да платите старите и несъбираеми към този момент задължения. В случая Найден Найденов, умрял през 2009 година получава следващо сходно известие, което е залепено на входа, в който той е живял 
Потресаващото в тази ситуация е не това, че търсят задължения от починал, а фактът, че претендират за възнаграждение на отговорности, които датират от най-малко 18-19 години – с от дълго време изтекла отминалост.

Няколко държавни управления се пробват да регламентират работата на колекторите, само че по този начин и не съумяват . По Закон компаниите нямат право да тормозят така наречен си длъжници отвън работно време, само че е реалност, че го вършат. Нямат право да се обаждат и всеки ден, нещо, което също нарушават.

Обикновено те претендират за остарели задължения по прекъснати контракти към мобилни оператори, които обаче са с отминалост 3 години и действително са несъбираеми.

Заради това фирмите ги продават безусловно за стотинки на компании като „ С.Г.Груп “, които не разчитат на законови похвати, а на най-обикновен телефонен или обществен тормоз (да залепят табло на вратата ти), с цел да те накарат да платиш даже отчасти част от дълга.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР