Със звуков и светлинен сигнал за 3 минути дежурните спешни

...
Със звуков и светлинен сигнал за 3 минути дежурните спешни
Коментари Харесай

Спешни медици от Монтана подкрепиха националния протест

Със звуков и светлинен сигнал за 3 минути дежурните незабавни медицински екипи в Монтана се включиха в националния митинг. Исканията им са за достойно възнаграждение, смяна на категорията на труд, набелязване на съответни и действителни стъпки за привличане на експерти в системата, както и възстановяване на изискванията за работа.
„ В пандемията ни ръкопляскаха – тогава бяхме положителни, в този момент работим за минималната заплата, аз съм почнал със 110 лв. и постоянно е било в Спешния център мръсотия “, споделя Лазарин Иванов, водач на кола за спешна помощ с 33 години стаж. Сега главната заплата е 900 лева
" В момента сме трета категория, да бъдем направени като всички, на първа линия, ние сме дружно с тях  на всички произшествия, а има разлика в категорията, в заплащането, добавя сътрудника му Гошо Иванов.
Красимир Славчев от две години работи като лекар-асистент в ЦСМП в Монтана.
„ Изнесохме цялата пандемия, едни дребни екипи, едни човечета в ленийки, изнесохме цялата пандемия и мисля, че заслужаваме увеличение на заплатите, ваучерите, категорията труд. Но рядко се сещат за нас, ние сме хората в сянка, постоянно се приказва за лечебните заведения, само че за незабавен център никой не приказва “, съобщи той.
Протестите на незабавните екипи ще продължат цяла седмица, като на 12 ноември те ще създадат национално шествие и протестен протест пред Народното събрание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР