Със Здравко Димитров (ГЕРБ) управлявате заедно на национално ниво, а

...
Със Здравко Димитров (ГЕРБ) управлявате заедно на национално ниво, а
Коментари Харесай

Славчо Атанасов: Пловдивчани знаят, че ниските данъци са...

Със Здравко Димитров (ГЕРБ) управлявате дружно на национално равнище, а в Пловдив сте съперници, по какъв начин се води такава борба? С този въпрос водещата на предаването „ Още от деня “ на Българската национална телевизия Надя Обретенова се обърна към претендента за кмет на Пловдив, повдигнат от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация Славчо Атанасов.

„ Напълно обикновено. Здравко Димитров е бил областен кмет в моя мандат като кмет и беше добър областен кмет. Но аз не мисля, че в този момент той ще е кадърен, колкото и да му се желае, да преодолее този модел, с който 8 години се ръководи Пловдив. Според голямата част от пловдивчани този модел не е добър. В общественото пространство стана прочут като модела „ Тотев “. А екипът, с който Здравко Димитров ще работи, е формиран съвсем напълно от емблематични фигури от екипа на господин Тотев. Фактът, че господин Здравко Димитров се съгласи тези районни кметове да влязат в екипа му, е много стеснителен. Още по-притеснителен е обстоятелството, че господин Тотев му е партиен водач в Пловдив. В общинската листа на ГЕРБ също участват близки до господин Тотев хора. Кажете ми, по какъв начин Здравко Димитров да направи смяната с този екип “, уточни Славчо Атанасов.

На въпрос, че той също е бил подсилен от ГЕРБ и е управлявал с тях, претендентът за кмет на Пловдив отговори, че това е по този начин и счита своя първи мандат за сполучлив. Аз постоянно съм бил в патриотичното пространство и когато през 2007 година станах кмет, поканата за поддръжка пристигна от страна на ГЕРБ. Те ме поканиха като несъмнено най-популярната политическа персона в Пловдив тогава и завоювах още на първи тур. Искам да подчертая, че листата на ГЕРБ получи 22 700 гласа, листата на Вътрешна македонска революционна организация 17 400, а пловдивчаните, които ми дадоха доверието си бяха 59 000 души, два пъти повече и от двете партии, взети дружно. Казвам го, с цел да няма спекулации, че някоя партия ме е направила кмет. Пловдивчани с мажоритарните си гласове ме избраха за техен кмет. Това демонстрират резултатите “, напомни Славчо Атанасов.

Славчо Атанасов добави, че в случай че бъде определен за кмет, ще направи цялостна проверка на досегашното ръководство. „ Докато бях кмет един квадратен метър асфалт струваше 31 лв.. Два месеца по-късно, когато пристигна новият кмет, от същите асфалтови бази, квадратният метър асфалт стана 56 лв.. И за жал, качеството на ремонтите - падна. Пловдивчани виждат всичко това, мисля, че сами си вършат извод за нещата “, акцентира Славчо Атанасов.

На въпроса дали ще понижи високите налози и такси под тепетата, претендентът за кмет отговори по този начин: Има една сериозна разлика сред настоящето ръководство на града и моя мандат. Пловдив по мое време беше разгласен от синдикатите за най-социалния град. Аз управлявах с най-ниските налози от регионалните градове и това е реалност. Но имах събираемост 92 %. Мъдрите финансисти споделят, че високите налози хазна не пълнят. Първата работа на кметът след мен беше да усили фрапантно налозите и таксите. Така се стигна до парадокса доста от тях да са по-високи от софийските. “, акцентира Славчо Атанасов.

„ Пловдивчани знаят, че в основата на моята политика е ръководството с ниски налози и първото нещо, което ще направя е налозите на пловдивчани да станат обективни. Но би трябвало да сме наясно, че задълженията на Пловдив сега са 65 милиона лв. и действително няма нито един лев свободен. Ситуацията по никакъв начин не е розова. Докато аз преди време оставих града без заеми, с 30 млн.лв. в хазната и извоювани планове за над 200 млн.лв. “, сподели още претендентът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР