Със заповед на здравния министър се създава организация за незабавно

...
Със заповед на здравния министър се създава организация за незабавно
Коментари Харесай

Инструктират медиците как да действат при насилие срещу тях

Със заповед на здравния министър се основава организация за неотложно известяван на управляващите в случаите на осъществени похищения против медицински експерти, при и във връзка осъществяване на служебните им отговорности.

За това осведомят от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) във Варна, които разгласиха на уеб страницата си разпоредените от министъра напътствията за дейности при положение на принуждение против хората с бели престилки. С тях би трябвало да се срещнат всички чиновници на центрове за незабавна здравна помощ и на лечебни заведения на територията на област Варна.

При посягане против тях медицинските лица са длъжни неотложно да уведомят първо съответното районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. От там изпращат дежурен екип на място за определяне на обстоятелствата и събитията. От РПУ-то пък неотложно уведомяват дежурния прокурор. при потребност на място се изпраща и проверяващ служител на реда.

Необходимо е навреме да бъдат известени и ръководителите на лечебните заведения. Те са длъжни в период до 24 часа от осъщественото посягане да уведомят документално РЗИ. Здравната ревизия от своя страна би трябвало неотложно уведомява Министерството на здравеопазването, документално по е-поща, се показва в министерското напътствие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР