Със заповед на министъра на правосъдието Надежда Йорданова е сформирана

...
Със заповед на министъра на правосъдието Надежда Йорданова е сформирана
Коментари Харесай

Усъвършенстват процедурите за режим на лични контакти между детето и родителя

Със заповед на министъра на правораздаването Надежда Йорданова е образувана работна група за рационализиране на правната уредба на осъществяване на задължението за предаване на дете, планувано в Гражданския процесуален кодекс.

Това стана ясно през днешния ден по време на срещата сред заместник-министъра на правораздаването Борислав Ганчев, заместник-председателя на Камарата на частните правосъдни реализатори (КЧСИ) Мария Цачева , и члена на Съвета на КЧСИ Сийка Анадолиева. Повод за полемиката бе набелязване на стъпки, по отношение на идната работа на специалистите от работната група за възстановяване на процедурите по предаване на деца и осъществяването на правосъдни решения за режим на персонални контакти сред детето и родителя, при който то не живее.

От Камарата на частните правосъдни реализатори се ангажираха да изготвят настояща статистика за броя формирани каузи в страната за предаване на деца на родител, както и по какъв брой от тях се е стигнало до дейно предаване на детето.

Бяха набелязани редица установени в практиката на правосъдните реализатори проблеми, които изискват с изключение на нормативно усъвършенстване и добра съгласуваност сред институциите.
Заместник-министър Ганчев означи, че в най-хубав интерес на детето е то да може да продължи да контактува с двамата си родители и след тяхната фактическа разлъка, в случай че съдът е открил, че няма спънка за това.

„ Всички институции, ангажирани в този развой, следва да работят предпочитано и с отдаденост, защото децата са главната полезност в обществото и нашето бъдеще “, сподели още той.

По думите му Министерството на правораздаването продължава задълбочения разговор с специалисти и неправителствени организации за реализиране на оптимални резултати за децата, както и на техните родители.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР