Със заповед на министър-председателя Стефан Янев за заместник-министри на финансите

...
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев за заместник-министри на финансите
Коментари Харесай

Премиерът назначи двама нови зам.-министри на финансите и освободи един



Със заповед на министър-председателя Стефан Янев за заместник-министри на финансите са назначени Людмила Петкова и Ивайло Христов, заяви държавната пресслужба.

В същото време от длъжността заместник-министър на финансите беше освободена Виолета Лорер.

Людмила Петкова заема длъжността за повторно, защото в интервала 2013-2014 година е заместник-министър на финансите с сектор Национална организация за приходите, Агенция „ Митници “ и Дирекция „ Данъчна политика “. От 2000 година до 2010 година извършва управителни длъжности в данъчната администрация. От април 2010 година е шеф на дирекция „ Данъчна политика " в Министерството на финансите, каквато е и до сегашния миг.

Професионалният път на другия назначен за зам.-министър на финансите - Ивайло Христов стартира като бизнес кореспондент във вестник „ 24 часа “, след което продължава като специалист в Министерството на районното развиване и основен вътрешен инспектор в Министерството на финансите, където работи до 2009 година От 2010 година заема длъжността „ Одит управител “ в „ Делойт Одит “. В интервала от 2017 до 2019 година работи като основен вътрешен инспектор във „ Фонд управител на финансови принадлежности в България “ ЕАД. От 2019 до 2020 година е част от екипа на Комисията за финансов контрол, където е финансов анализатор, след което е финансов инспектор в „ Евроинс Иншурънс груп “ АД.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР