Със загриженост за зелената екосистема oбщина Берковица предприе инициатива за

...
Със загриженост за зелената екосистема oбщина Берковица предприе инициатива за
Коментари Харесай

Засадиха 320 фиданки в Берковица

Със угриженост за зелената екосистема oбщина Берковица предприе самодейност за залесяване на 320 фиданки, с което способства за обогатяването на естественото благосъстояние на регионa и опазване на биоразнообразието в нашия край, оповестиха от локалната власт.
Фиданките са предоставени като безплатно подаяние от Фондация “77 “ и самодейността „ Гората Бг - 100 000 садим гора “. Служители на общинската администрация в Берковица, взаимно с ОбМ „ Комунални действия “, се включиха в самодейността по залесяването на към 105 фиданки в града.
Кметът Димитранка Каменова, зам.-кметът Спаска Георгиева, зам.-кметът Атанас Георгиев, ръководителят на Общински съвет - Берковица Милован Жан, секретарят на Община Берковица Биляна Стаменова взеха интензивно присъединяване в дейностите по засаждане на предоставените иглолистни и широколистни типове. В града на ул. “Атанас Кюркчиев “ и ул. “Николаевска “ бяха посадени фиданки от типа кедър, в парк „ Св. Георги Победоносец “ - кедър, липа и акация; в ж.к. “Заряница “ и на ул. “Елин Пелин “ – липа и акация; централна градска част обогати своите територии с кедър, а ул. “Тимок “ с липа. До момента са засадени дръвчета в ж.к. Изгрев, отчасти на ул. „ Елин Пелин “, както и в региона зад постройката на Община Берковица. Предоставени са и 12 броя дървета - кедър и липа, на чиновниците в Детска ясла в града, както и на жителите от селата в общината.
Общинската администрация в Берковица приканва жителите да пазят посадените дървета, да се грижат за тях и да не разрешават безхаберно отношение и посягане към екологичнто благосъстояние.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР