Със своя Заповед областният управител на Враца Георги Митов връща

...
Със своя Заповед областният управител на Враца Георги Митов връща
Коментари Харесай

Георги Митов върна решение на общинския съвет в Мездра

Със своя Заповед регионалният шеф на Враца Георги Митов връща за ново разискване решение на Общински съвет – Мездра. С него се дава единодушие за изработването на план за Частично изменение на Общия организационен проект  /ОУП/ на община Мездра за смяна на устройствената зона като „ най-вече индустриална зона “, допускаща осъществяване на обекти на техническата инфраструктура „ Фотоволтаични електроцентрали “ в ПИ в землището на село Старо село
Причината за това е, че общинският съвет е излязъл отвън рамките на своята подготвеност и е иззел пълномощия на кмета на общината.
Съгласно член 135, алинея 1 от Закона за устройство на територията (чл.135, ал.1) промени на влезлите в действие устройствени проекти могат да се правят по искане на посочени в член 131 заинтригувани лица, като способен орган да се произнесе по настояването е кметът на общината, който издава заповед за разрешаване или отвод. Разглеждането на претенции за промени на Общ устройствен план и вземането на такива решения е отвън компетентността на общинския съвет.
Изземването на кметски пълномощия и заобикалянето на закона водят до незаконност на това решение на Общински съвет – Мездра, заради което регионалният шеф го връща за ново разискване.
Общинският съвет е задължен да се произнесе в 14-дневен период от приемането на заповедта, като може да анулира, промени или удостовери върнатото решение. В последните два случая регионалният шеф има пълномощието да оспори новото решение пред съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР