Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката

...
Със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката
Коментари Харесай

Правителството отпуска 70,7 млн. лева за провеждането на местните избори

Със свое разпореждане държавното управление утвърди план-сметката за разноските по подготовката и произвеждането на първи и втори тур на изборите за общински съветници и за кметове през 2019 година, оповестиха от правителствената осведомителна работа.

Одобрените средства са в размер на 70,7 млн. лв.. С тях ще се финансират дейностите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите, които включват: подготовка и печатане на изборните списъци; закупуване и разработване на нужните изборни бумаги и материали; печатане на бюлетините; логистично обезпечаване на регионалните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; хонорари на членовете на общинските и секционните изборни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; осъществяване на разяснителна акция за правата и отговорностите на жителите и метода на гласуване; образуване тук-там за гласоподаване в държавните учебни заведения и други

Актът на държавното управление е в осъществяване на чл.18 от Изборния кодекс. Част от нужните средства за финансирането на утвърдените с план-сметката разноски ще се обезпечат за сметка на плануваните в централния бюджет за 2019 година разноски за производство на избори по Изборния кодекс, а останалата част — посредством преструктуриране на разходите/трансферите по централния бюджет за 2019 г. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР