Със страхотен мач започна тазгодишното издание на турнира DIEMA XTRA

...
Със страхотен мач започна тазгодишното издание на турнира DIEMA XTRA
Коментари Харесай

DIEMA XTRA Sofia Open почна с успех за бивш 1/4-финалист на Уимбълдън

Със страховит мач стартира тазгодишното издание на шампионата DIEMA XTRA Sofia Open. Достигалият на два пъти до четвъртфиналите на Уимбълдън Флориан Майер преодоля първия кръг от квалификациите.

Германският деец, който сега e 72-и в света, преодоля австралиеца Джон Патрик Смит след два тайбрека. Той завоюва дългите геймове със 7:5 и 7:1 и се класира за последния рунд от пресявките.

Този мач беше извънредно равносилен и забавен за феновете. В него нямаше нито един пробив и по тази причина напълно разумно беше решен от двата тайбрека. В първия сет имаше общо четири точки за пробив, по две за Майер и Смит.

Първо австралиецът получи своите шансове за пробив в петия гейм, само че ги пропиля, след което незабавно и германецът имаше два шанса в идващия гейм, само че и той не ги оползотвори. И по този начин, откакто си взеха подаванията до края, сетът отиде в тайбрек.

В него австралиецът поведе с 3:0 с един минипробив, само че немският деец се взе в ръце и сътвори поврат до 6:4. Той осъществя втория си сетбол и при 7:5 в дългия гейм, поведе с 1:0.

Вторият сет също беше равносилен, само че Майер имаше повече аргументи да съжалява, че не го реши рано-рано в своя изгода. Той имаше цели пет точки за пробив в три следващи гейма в края на сета, само че по този начин и не съумя да ги осъществя. И всичко трябваше да се реши в тайбрек, в който обаче 34-годишният деец беше доминант - 7:1.

Така той се класира за втория кръг на квалификациите, където чака спечелилия от мача сред Ернестс Гулбис и шестия подложен в пресявките Лоренцо Сонего.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР