Със стабилна игра в защита и гол дълбоко в добавеното

...
Със стабилна игра в защита и гол дълбоко в добавеното
Коментари Харесай

"Пирин" излъга "Черно море" във Варна с гол в 94-ата минута

Със постоянна игра в отбрана и гол надълбоко в добавеното време " Пирин " победи " Черно море " с 1:0 в първия дуел от 17-ия кръг на Първа лига. Тимът от Благоевград завоюва гостуването си във Варна след ужасно осъществяване от директен свободен удар на юношата на " Арсенал " Конър Хендерсън.

Двубоят на стадион " Тича " предложи футбол в ниско движение и малко положения за гол. " Черно море " владееше топката през множеството време, по-настоятелно търсеше попадението и имаше доста повече шансове да означи.

" Пирин " обаче беше надълбоко спретнат и добре проведен в защита. Тимът на Милен Радуканов беше концентрирал всичките си старания в отбрана и рядко позволяваше на противника да сътвори действителни рискове пред Благой Макенджиев.

През първото полувреме нямаше нито една благоприятни условия за гол пред двете порти. Макенджиев трябваше да се намесва за пръв път в 52-ата минута, когато Антон Огнянов стреля отляво, а топката рикошира в крайници на защитник. Вратарят внимаваше и мазета на несъмнено в корнер.


© LAP.bg

При последвалото центриране се стигна до безредие и късмет за Георги Илиев да стреля от воле наоколо до вратарското поле. Изстрелът му обаче беше много неакуратен.

В 60-ата минута Макенджиев излезе неразчетено при центриране отдясно, а Илиев съумя да го трансферира с глава от границата на наказателното поле. Стилиян Николов обаче се намеси уверено пред голлинията.

В 61-ата минута още веднъж Илиев се озова на добра позиция. Капитанът на " Черно море " овладя топката по превъзходен метод пред вратарското поле, само че по-късно опитът му за изстрел от воле не се получи. В 70-ата минута Атанас Зехиров насочи добър фалцов изстрел към далечната греда, само че топката профуча на към половин метър настрана от задачата.

В 72-ата минута и Мариян Огнянов получи опция да означи. Топката беше свалена с глава от Илиев, а някогашният състезател на " Левски " стреля непосредствено от въздуха, само че не съумя да уцели вратата.


© LAP.bg

Така се стигна до четвъртата минута на добавеното време, когато " Пирин " получи директен свободен удар към дъгата на наказателното поле. Хендерсън се зае с осъществяването и насочи превъзходен изстрел с левия крайник, при който топката се отби в напречната греда и се озова във вратата.

Това беше единственият прецизен удар на гостите и един от общо трите им в този мач. " Черно море " насочи осем изстрела, само че седем от тях минаха около вратата на Макенджиев.

Варненци записаха седма загуба през сезона и пропуснаха шанса да се изкачат в първата шестица. Отборът, воден от Емануел Луканов, остава на седма позиция с 24 точки, с две по-малко от " Верея " и " Ботев ".

" Пирин " постави завършек на серията си от три следващи загуби и общо осем поредни дуела без победа. Благоевградчани не бяха печелили мач от 9 септември, когато разрушиха " Локомотив " (Пловдив) с 5:0. С днешния триумф те събраха 16 точки, които им отреждат единадесетата позиция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР