Със спокойствие ще дам поста на Димитър Главчев. Нямам предупреждения

...
Със спокойствие ще дам поста на Димитър Главчев. Нямам предупреждения
Коментари Харесай

Денков: Служебният премиер е партийно лице, трябва да проведе честни избори

Със успокоение ще дам поста на Димитър Главчев. Нямам предизвестия към него. Всеки един министър председател влиза в сложна среда и би трябвало да му се помогне оптимално, колкото той желае. Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Премиерът би трябвало да реши кой му би трябвало като министри, с цел да си свърши работата. След като президентът е направил избора си, би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да създадем почтени избори, безапелационен е Денков.

Денков сподели, че чака служебният министър председател да си свърши работата. " Това е, което се чака от него по конституция – да организира почтени избори. Това, несъмнено, ще зависи доста и от състава на Министерския съвет, изключително от министъра на вътрешните работи и министъра на електронното ръководство ", акцентира той.

По думите му ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев е " партийно лице " и е " част от номенклатурата на ГЕРБ ". " Неслучайно предходната година беше определен в много рискови обстановки като ръководител на Сметната палата, която ревизира дейностите на държавното управление за години обратно, тъй че няма по какъв начин да се вършим, че няма отношение към ГЕРБ ", уточни Денков.

Той е безапелационен, че това, че се разпадна държавното управление и не се осъществя ротацията е точно " заради нашия блян да сложим партийно неоцветени фигури на тези контролни органи и институции ".

Да се съгласят с ГЕРБ, той дефинира като " образец за нещо, което би трябвало да заобикаляме ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР