Със солидна инвестиция Илон Мъск може да повлияе на политиката

...
Коментари Харесай

Илон Мъск изглежда иска да контролира Twitter


Със солидна инвестиция Илон Мъск може да повлияе на политиката на Twitter
(снимка: Elon Musk / Twitter)

Американският бизнесмен Ило н Мъск закупи голям дял в компанията-създател на обществената мрежа Twitter. С това шефът на Tesla и SpaceX стана най-големият външен акционер във компанията.

Неотдавна Илон Мъск разкритикува Twitter за неспособността ѝ да отстоява правилото на свободата на словото. Същевременно той даде знак, че.

Мъск към този момент има 73 486 938 акции в Twitter, което съставлява дял от 9,2% в компанията, съгласно документите, подадени в Комисията по скъпи бумаги и тържища. Делът му е на стойност 2,89 милиарда $, съгласно цената при затваряне на борсовата активност в петък.
още по темата
Преди две седмици Мъск даже организира анкета в Twitter по въпроса дали обществената мрежа следва да се придържа към правилата на свободата на словото.

„ Като се има поради, че Twitter служи като де факто публичен „ градски площад ”, неспазването на правилата на свободата на словото фундаментално подкопава демокрацията ”, написа Мъск. „ Какво би трябвало да се направи? ”

Мнозинството интервюирани поддържаха. Сега софтуерният свят се надпреварва да гадае какво ще последва и по какъв начин ще се отрази наличието на Мъск измежду притежателите на Twitter.

„ Мъск може да се опита да заеме по-агресивна позиция тук в Twitter ”, споделя анализаторът на Wedbush Дан Айвс пред CNBC. „ Това може да докара до някакъв тип изкупуване ”, счита той.

Мнозина са на мнение, че има директна връзка сред рецензиите на Мъск, обещанието му да си направи обществена мрежа и решението да придобие част от обичаната си обществена платформа. Twitter отхвърли коментар на договорката.

Като консуматор на Twitter Мъск има повече от 80 милиона почитатели. Смелите му изявления в мрежата през последните няколко години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР