Със сигурност американската космическа агенция НАСА е получила много кандидатури

...
Със сигурност американската космическа агенция НАСА е получила много кандидатури
Коментари Харесай

9-годишно момиче писа до НАСА: Иска то да е защитникът на планетата

Със сигурност американската галактическа организация НАСА е получила доста кандидатури по обявата си за свободна позиция за „ бранител на планетата”. Не на последно място, заплатата е добра – сред 124 и 187 хиляди $ годишно.

Някои претенденти наподобява обаче са по-впечатлени от други неща.

Такъв е казусът на 9-годишния Джак Дейвис, който въпреки да признава възрастта си, показва, че е напълно подобаващ за работата.

На първо място – тъй като самата му сестра му казвала, че е извънземно. Освен това е изгледал всички филми за Космоса и извънземните (с изключение на „ Мъже в черно”).

Друг плюс – доста е добър във видеоигрите, и не на последно място – млад е, тъй че може да се научи да мисли като извънземно.

Всичко това Джак изяснява в ръкописно писмо до НАСА, подписано с: „ Джак Дейвис, Защитник на вселената, IV клас”.

Писмото му получи и формален отговор от галактическата организация – както по телефона, по този начин и по пощата.

When 4th grader and self-proclaimed “Guardian of the Galaxy”, Jack, wrote to us about applying for a job, we replied https://t.co/932pj3Q50B pic.twitter.com/RhcGdnzGAw
— NASA (@NASA) August 4, 2017
„ Уважаеми Джак,

Чувам, че си страж на галактиката и имаш интерес да станеш бранител на планетата. Това е ужасно.

Нашата позиция бранител на планетата съставлява доста яка и доста значима работа. Става дума за отбраната ѝ от дребни микроби, които носим на Земята с проби от Луната, метеоритите и Марс. Също по този начин става дума и за отбрана на другите планети и луни от нашите бактерии, защото ние изследваме слънчевата система отговорно.

Ние постоянно търсим блестящи бъдещи учени и инженери, тъй че се надявам, че ще учиш крепко и ще се справяш добре в учебно заведение. Очакваме да те забележим тук, в НАСА, някой ден”, гласеше отговорът на доктор Джеймс Грийн, шеф на отдела „ Планетарна наука”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР